Get Adobe Flash player

Jazyk webu

Czech Arabic Chinese (Traditional) English French German Greek Hungarian Italian Japanese Polish Russian Slovak Spanish

Novinky na OO7

Posílili jsme knihovnu o další tituly
http://james-bond.cz/bondovky/knihovna-oo7

 

Nový životopis - Raymond Benson
http://james-bond.cz/raymond-benson

 

Otevřeli jsme BAR OO7 - namíchejte si váš oblíbený koktejl
http://james-bond.cz/bondovky/napoje-bar-oo7

 

Carolyn Bouquete
nar. 18.08.1957
Neuilly sur Seine, Francie

Biografie
Po maturitě na dominikánském lyceu studovala krátce filozofii na Sorbonně, než přešla na pařížskou Státní konzervatoř dramatického umění, kde absolvovala hereckou průpravu u Antoina Viteze.

Pro film ji objevil režisér Luis Buñuel, který ji obsadil spolu se španělskou herečkou Ángelou Molinovou do hlavní role rozmarné a nevyzpytatelné dívky jménem Conchita, jejímuž magicky smyslnému kouzlu osudově propadne postarší zámožný muž (Fernando Rey), v ironickém milostném dramatu podle románu Pierra Louÿse Tajemný předmět touhy.

Jako mezinárodní hvězda se prosadila v následujícím desetiletí, kdy svou fotogenickou tvář exotických rysů propůjčila přitažlivým kráskám v komerčních filmech nejrůznějšího žánru a provenience: dcera zavražděného mořského archeologa Melina Havelocková, účastnící se po boku tajného agenta Jamese Bonda (Roger Moore) špionážních akcí, v bondovce Jen pro tvé oči (r. J. Glen); mimozemšťanka Rals-Akrai v pohádkové sci-fi Nemo (r. A. Sélignac); byzantská princezna Héméré v historické parodii Dobrý král Dagobert (r. D. Risi).

Césara 1989 jí vynesla úloha žádoucí, ale nepřístupné manželky obchodníka s auty Florence Barthelemyové, kterou její muž (Gérard Depardieu) podvádí se smyslnou sekretářkou (Josiane Balasková), v milostném snímku Příliš krásná pro tebe (r. B. Blier).V roce 1992 se představila také na divadle ve hře Harolda Pintera Stalo se včera.

Vedle hereckých aktivit působí C. B. jako modelka pro kosmetickou firmu Chanel a jako aktivistka organizace Dětství a úděl, která se stará o postižené děti.

Jejím životním partnerem byl herec Gérard Depardieu (1997-2001), s nímž mnohokrát vystupovala na jevišti i na film. plátně.


Filmografie
2005    Nordeste, Peklo, Rekonstrukce
2004    Feux rouges
2003    Vítejte u Rozových
2002    Blanche - královna zbojníků, Líbejte se, s kým je libo, Ruy Blas (TV film)
2001    Madame de... (TV film), Wasabi
2000    Bérénice (TV film)
1999    Pique-nique de Lulu Kreutz, Le, Un pont entre deux rives
1998    En plein coeur
1997    Lucie Aubrac, Rouge et le noir, Le (TV film)
1994    Grosse fatigue, Obchodní záležitost
1993    Tango
1991    Contre l'oubli, Donne con le gonne
1989    Bunker Palace Hôtel, Povídky z New Yorku, Trop belle pour toi
1987    Jenatsch
1986    Coda del diavolo, La, Double messieurs
1985    Podivná policie
1984    Bon roi Dagobert, Le, Nemo, Pravý břeh, levý břeh
1983    Mystère
1982    Bingo Bongo, Den idiotů
1981    Přísně tajné! / Jen pro tvé oči
1979    Blank Generation, Cappotto di Astrakan, Il, Studený bufet
1977    "Famille Cigale, La", Rebelles, Les (TV film), Ten tajemný předmět touhy