Get Adobe Flash player

Jazyk webu

Czech Arabic Chinese (Traditional) English French German Greek Hungarian Italian Japanese Polish Russian Slovak Spanish

Novinky na OO7

Posílili jsme knihovnu o další tituly
http://james-bond.cz/bondovky/knihovna-oo7

 

Nový životopis - Raymond Benson
http://james-bond.cz/raymond-benson

 

Otevřeli jsme BAR OO7 - namíchejte si váš oblíbený koktejl
http://james-bond.cz/bondovky/napoje-bar-oo7

 

Diana Rigg
nar. 20.07.1938
Doncaster, Anglie

Biografie
V roce 1994 obdržela od královny Alžběty II. titul "Dame" za dlouhodobý přínos divadlu a filmu, což je pasovaní na rytíře v případě ženy. Je držitelkou tří nominací na cenu Tony, z nichž jednu obdržela. Je rektorkou Stirling University in Scotland. Byla zvolena největší TV hvězdou 60tých let časopisu TV Guide v USA. Dcera Rachael Stirling, narozena 1977. 2 nominace na divadelní cenu Laurence Oliviera za nejlepší herečku z let 1996,1998. Držitelka dvou cen London Evening Standard Theatre z let 1992,1996. Dcera železničního inženýra, ve dvou měsících se přesunula s rodinou do Indie, kde byla do svých 8mi let. Učila se indickému jazyku. Stala hlavni herečkou Shakespearovi hererecké společnosti v roce 1967 a jako prvni se přidala ke společnosti Národního divadla Velké Británie v roce 1971.


Filmografie
2006    Painted Veil
2005    Heidi
2003    "Karel II. - Moc a vášeň"
2001    Viktorie a Albert (TV film)
2000    Na počátku
1999    "Mrs. Bradley Mysteries"
1998    American (TV film), Mrs Bradley Mysteries: Speedy Death, The (TV film), Parting Shots
1997    Mrtvá a živá (TV film)
1996    Moll Flandersová (TV film), Samson and Delilah (TV film)
1995    Haunting of Helen Walker, The (TV film), Zoja (TV film)
1994    Agentka s digitálním srdcem (TV film), Správný muž v Africe / Správný chlap v Africe
1993    Genghis Cohn (TV film)
1992    Mrs. 'arris Goes to Paris (TV film)
1991    Backstage at Masterpiece Theatre (TV film)
1989    "Mother Love"
1988    Cannon Movie Tales: Cinderella, Sněhurka a sedm trpaslíků, Unexplained Laughter (TV film)
1987    Cannon Movie Tales: Beauty and the Beast, Hazard srdcí (TV film)
1986    Worst Witch, The (TV film)
1985    "Bleak House"
1984    King Lear (TV film)
1982    Little Eyolf (TV film), Witness for the Prosecution (TV film), Zlo pod sluncem
1981    Great Muppet Caper, The
1980    Marquise, The (TV film), "Mystery!"
1979    "Oresteia"
1977    Little Night Music
1975    In This House of Brede (TV film)
1973    "Diana", Krvavé divadlo
1971    Nemocnice
1970    Julius Caesar
1969    Assassination Bureau, V tajné službě Jejího veličenstva
1968    Midsummer Night's Dream
1964    Comedy of Errors (TV film)
1962    Our Man in the Caribbean
1961    "Avengers, The"