Get Adobe Flash player

Jazyk webu

Czech Arabic Chinese (Traditional) English French German Greek Hungarian Italian Japanese Polish Russian Slovak Spanish

Novinky na OO7

Posílili jsme knihovnu o další tituly
http://james-bond.cz/bondovky/knihovna-oo7

 

Nový životopis - Raymond Benson
http://james-bond.cz/raymond-benson

 

Otevřeli jsme BAR OO7 - namíchejte si váš oblíbený koktejl
http://james-bond.cz/bondovky/napoje-bar-oo7

 

George Lazenby
nar. 05.09.1939
Goulburn , Austrálie

Biografie

Po dokončení služby v armádě se živil prodejem aut. V roce 1974 přijel Lazenby do Londýna, kde se chtěl živit jako profesionální model. V Londýně ale nakonec Lazenby vydělával především díky účinkování v reklamě (zejména na čokoládu). Roli Jamese Bonda získal v roce 1968, kdy Sean Connery poprvé prohlásil, že s Bondem definitivně končí. Lazenby vyhrál konkurs hlavně díky svým bojovým schopnostem.

Nahradit v roli Jamese Bonda Seana Conneryho se zdálo téměř nemožné, Lazenby se s tím vypořádal překvapivě dobře. Vztahy nového agenta 007 k režisérovi filmu On Her Majesty's Secret Service Peteru Huntovi i k producentům filmu byly však velmi napjaté a často docházelo ke konfliktům. Jak Lazenby sám přiznává byl v této době příliš mladý a arogantní. Trpěl také pocitem, že vlastně prokazuje filmařům laskavost. Po dokončení tohoto svého prvního a zároveň nejslavnějšího filmu se tedy rozhodl, že žádnou další bondovku již dělat nebude. V sedmdesátých letech účinkoval Lazenby v několika hongkongských akčních filmech a měl dokonce hrát po boku Bruce Leeho. V devadesátých letech se po dlouhé přestávce, kdy působil jako automobilový závodník, opět vrátil k filmu. Naposledy se objevil v seriálu The Pretender americké televize NBC.

Poté co Lazenby odmítl účinkovat v jakékoli další bondovce, byl znovu získán Sean Connery a Lazenby od té doby již nikdy nedosáhl podobného úspěchu jakým měl jeho debut.


Filmografie

1969    V tajné službě Jejího Veličenstva
1971    Universal Soldier
1972    Hong Kong Hitman,The Child
1974    Stoner
1975    The Dragon Files
1976    International Assassins
1977    The Newman Shame,The Kentucky Fried Movie
1978    Death Dimension
1979    Saint Jack
1981    Last Harem
1984    Master Ninja 2.,Mallory
1986    Never Too Young to Die,Hell Hunters
1992    Eyes of the Beholder,Emmanuelle´s Revenge
1993    Gettysburg,Emmanuelle´s Love,Emmanuelle Forever,Death by Misadventure
1994    The Babysitters
1998    Star of Jaipur
1999    Gut Feeling,Four Dogs Playing Poker
2001    Sheer Bliss
2002    Nejlepší je to na sněhu
2008    Mother Goose Parade
2011    Human Factor