Get Adobe Flash player

Jazyk webu

Czech Arabic Chinese (Traditional) English French German Greek Hungarian Italian Japanese Polish Russian Slovak Spanish

Novinky na OO7

Posílili jsme knihovnu o další tituly
http://james-bond.cz/bondovky/knihovna-oo7

 

Nový životopis - Raymond Benson
http://james-bond.cz/raymond-benson

 

Otevřeli jsme BAR OO7 - namíchejte si váš oblíbený koktejl
http://james-bond.cz/bondovky/napoje-bar-oo7

 

Lois Chiles
nar. 15.04.1947
Houston, USA

Biografie
Původně byla vybrána pro roli agenta XXX ve filmu Agent, který mne miloval z roku 1977, ale osud tomu tak chtěl, že dostala svou roli bond-girl až ve filmu Moonraker v roce 1979. Než vstoupila do filmu byla jednou z nejznámějších TOP modelek 70tých let. Vystudovala University of Texas v  Austinu v roce 1969. Navštěvovala prestižní Finch College, kde byla objevena editorem magazinu Glamour, který ji posleze pomohl ke kariéře modelky. V roce 2001 ji byla diagnostikovana rakovina prsu což bylo krátce po smrti jejího otce M. Claye Chilese. Aktivně podporuje výzkum a prevenci proti  Hodgkinove chorobě z části proto, že její bratr touto chorobou trpí. Momentálně je profesorkou na University of Houston v  Texasu.

Filmografie
2002    Sudden Fear (TV film), Warning: Parental Advisory (TV film)
2000    Eventual Wife
1998    Běh černé kočky (TV film)
1997    Doteky, Nebezpečná rychlost 2: Zásah, Špionátor / Austin Powers: Špionátor
1996    Krvavá romance, Wish Upon a Star
1995    Babysitter, The
1994    In the Eye of the Snake
1993    Lush Life (TV film)
1992    Obsessed (TV film)
1991    Až na konec světa, Diary of a Hit Man
1990    Burning Bridges (TV film), Twister
1989    Řekni cokoliv...
1987    Plíživý děs, Power, Passion and Murder (TV film), Tales from the Hollywood Hills: A Table at Ciro's (TV film), Vysíláme zprávy
1986    Dark Mansions (TV film), Sladká svoboda
1984    Courage
1979    Moonraker
1978    Smrt na Nilu / Vražda na Nilu, V kómatu
1974    Velký Gatsby
1973    Takoví jsme byli
1972    Together for Days