Get Adobe Flash player

Jazyk webu

Czech Arabic Chinese (Traditional) English French German Greek Hungarian Italian Japanese Polish Russian Slovak Spanish

Novinky na OO7

Posílili jsme knihovnu o další tituly
http://james-bond.cz/bondovky/knihovna-oo7

 

Nový životopis - Raymond Benson
http://james-bond.cz/raymond-benson

 

Otevřeli jsme BAR OO7 - namíchejte si váš oblíbený koktejl
http://james-bond.cz/bondovky/napoje-bar-oo7

 

Olga Kurylenko
nar. 14.11.1979
Berdyansk, Ukrajina

Biografie
Olga Konstantionovna Kurylenko spatřila poprvé světlo světa 14. listopadu 1979 v ukrajinském městečku Berdjansk, v tehdejším Sovětském svazu. Vyrůstala v neúplné rodině s matkou Marinou a babičkou Raise, po tom co se rodiče krátce po jejím narození rozvedli. V dětství žila ve velmi skromných podmínkách, když se spolu se šesti dospělými a několika dalšími dětmi musela tisknout ve čtyřpokojovém bytě.
Když měla Olga třináct, spolu s maminkou se vydali na výlet do Moskvy. Na stanici metra si ji tehdy všiml skaut jisté modelingové agentury a prakticky okamžitě jí nabídl smlouvu. Zpočátku nebyla máma Marina myšlence, že její malá Ola bude již v 13 letech modelka nakloněná, ale jak později ukázalo, udělala dobře, když to dceři schválila. Součástí smlouvy byly totiž lekce modelingu, které společně s hodinami klavíru, tance a herectví ve tehdy již hlavním městě Ruska dostávala a které ji později předurčili k tomu, aby v showbyznysu prorazila.
V šestnácti udělala přestěhováním se do Paříže další krok dopředu v kariéře. I díky její výši (175 cm) neměla s nedostatkem pracovních příležitostí problém. Vrcholem jejího působení v modelingu lze brát skutečnost, že se objevila na obálkách renomovaných časopisů jako Glamour, Elle, Madame Figaro, Marie Claire, zda francouzské verze Vogue. Kromě toho se stala reklamní tváří výrobce dámského spodního prádla Lejaby.
Rok 1999 jí přinesl svatbu s francouzským fotografem Cedricem van Molou, ale jejich manželský svazek vydržel pouze dva roky. Svatbou však získala francouzský pas a tím možnost kdykoliv vycestovat do západní Evropy a USA, kterou naplno využila. Předváděcí mola vyměnila za filmová studia av roce 2005 debutovala úlohou krásky Iris ve francouzsko-německém filmu režisérky Diane Bertrand "LAnnulaire".
Snímky, ve kterých Olga účinkovala v následujícím období, se často vyznačovaly velkou dávkou vášně a nábojem erotiky. Díky tomu, že s nahotou nikdy neměla problém, přitahovala neustále pozornost mužské části obecenstva. V roce 2006 byla pracovně poměrně vytížená, když se stihla objevit v thrilleru "Le Serpent", dramatu "Le Porte-Bonheur", zda romantickém projektu "Paris, je Taima".
Zatím naposledy jsme měli příležitost vidět ji na filmových plátnech ve filmové adaptaci známé počítačové hry "Hitman". Olga zde ztvárnila ruskou krásku Ninu Boroninovú a zahrála si spolu s Timothym Olyphantom, či Robertem Knepprom. Nejbližší se představí po boku Daniela Craiga v připravované bondovce "Quantum of Solace" (2008).

Filmografie
2012   Expatriate, Magic City (TV seriál), Untitled Terrence Malick Project
2011   Empires of the Deep, Singularity, Terre outragée, There Be Dragons
2010   Centurion
2009   Kirot
2008   Max Payne, Quantum of Solace
2007   Hitman, "Suspectes" (TV seriál)
2006   Paříži, miluji Tě, Porte-bonheur, Le (TV film), Serpent, Le
2004   Annulaire, L'